Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Retail / Fietsenwinkels

Fietsenwinkels

Sharing is caring

...

De fiets is niet alleen een vervoermiddel geworden, maar ook een manier van leven die de verplaatsing of het vervoer in de stad vergemakkelijkt zonder het milieu te belasten.

Volgens de onderzoeksafdeling van Statista zijn landen als Nederland en Duitsland de grootste kopers van elektrische fietsen.

 

Bent u in de war over welke fietsen tot de vrouwen categorie behoren en welke tot de mannen? Welke fietsen zijn de sterkere? Is het de herenfiets of de damesfiets?

Het is tijd om deze vraag te beantwoorden

fietswinkel Hengeo damesfietsen

 

De beste fietsenwinkel in Hengelo

Volgens het onderzoek van David Lange. In 2019 was 42% van de verkoop in Nederland van elektrische fietsen en de rest van de 33% en 11% fietsen behoren tot de categorie toerfietsen en kinderfietsen. De beste fietsenwinkel staan hieronder vermeld in Hengelo, Nederland

  • Online: Spirit Fietsen. Is relatief gezien een nieuw Nederlands fietsmerk. 
  • Eric Bikes
  • Bazz E-Bikes
  • Bike Totaal Leenders
  • Zwiep Fietsen fietsenwinkel Hengelo

 

Herenfiets ontwerp

Mannen zijn gemiddeld langer dan vrouwen. Hun fiets is dus iets hoger dan die van vrouwen. De reikwijdte van mannelijke fietsen is iets groter door de grotere en bredere torso van de man in vergelijking met de vrouw.

 

Zadel

Mannen neigen meestal naar een smal zadel of een zadel met een gelijkmatige breedte aan de voorkant omdat ze een heel andere anatomie hebben dan vrouwen. Mannen hebben smallere heupen dan vrouwen, dus een smaller zadel heeft bij mannen sterk de voorkeur.

 

Greep

Mannen hebben meestal grotere handen, zodat een dikkere greep (die resulteert in een grotere totale diameter) geschikter kan zijn. Pas ook de reikwijdte van de remhendel aan, zodat de hendel dichter bij de greep zit.

 

Stuur

De breedte van het stuur hangt af van de schouderbreedte van een rijder. Mannen hebben een grotere schouderbreedte dan vrouwen.

De breedte van het stuur van een mannelijke fiets is in verhouding breder dan die van een vrouwelijke fiets.

Frames

Het frame voor herenfietsen is relatief groter dan dat voor damesfietsen, zodat grotere frames het zware gewicht van mannen kunnen dragen.

 

Bovenbuis

Zoals eerder gezegd, hebben mannen een langere en bredere torso in vergelijking met vrouwen. Om het stuur te bereiken is de bovenbuis bij herenfietsen langer dan bij dames.

 

Damesfiets ontwerp

De kenmerken van damesfietsen zijn dat ze relatief korter zijn dan mannen, terwijl vrouwen die even lang zijn als mannen zonder enige moeite op herenfietsen kunnen rijden. Hier zijn enkele damesfiets modellen die zich onderscheiden.

 

Stack

Stack is de afstand tussen de trapas van het frame en het midden van de bovenbuis. Voor vrouwen op een fiets is de stack-afstand relatief kort, zodat zij gemakkelijk de pedalen kunnen bereiken met volledig gestrekte benen. Dit zou hen helpen effectief te peddelen.

 

Reach

Reach is de afstand in centimeter van het zadel tot het stuur. Deze afstand is relatief korter bij het ontwerp van damesfietsen omdat vrouwen doorgaans een kortere torso hebben. Met andere woorden, vrouwen hoeven niet zo ver naar voren te leunen dat ze zich ongemakkelijk voelen als ze naar het stuur van de fiets reiken.

 

Zadels

De voorkeur van vrouwen gaat uit naar zadels die breed en laag zijn. Hierdoor kunnen ze comfortabel op de fiets zitten zonder rugpijn te krijgen tijdens het fietsen.

 

Stuur

Smalle schouders vereisen een smallere stuur configuratie. Het stuur van een damesfiets is vaak smaller dan dat van een herenfiets. Als u brede schouders hebt, kan het stuur natuurlijk aan uw behoeften worden aangepast. Door de handvatten dichter bij elkaar te plaatsen, wordt het voor de meeste vrouwen gemakkelijker om te manoeuvreren.

 

Welke fiets is sterker, die van mannen of die van vrouwen?

Volgens de hierboven genoemde ontwerpen voor heren- en damesfietsen. Herenfietsen zijn sterker door hun grotere frame, dat is vervaardigd volgens de natuurlijke lichaamsbouw van de man en om het gewicht van de man te dragen, dat relatief groter is dan dat van de vrouw. De reach en stackafstand zijn veel groter bij herenfietsen, dikkere handvatten zijn gemaakt voor mannen vanwege de grootte van de mannelijke handen, die naar verhouding groter is dan die van vrouwen.

 

 

Fietsenwinkel Hengelo-Spirit fietsen-elektrische fietsen