Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Meststoffen biedt diverse voordelen met zich mee

Meststoffen biedt diverse voordelen met zich mee

Sharing is caring

Het gebruik van natuurlijke meststoffen leidt tot een verhoging van de microbiologische activiteit in de bodem. Organische meststoffen worden door organismen afgebroken tot humuszuur en aminozuur. Tijdens dit proces is zuurstof nodig en wordt lucht aangezogen, waardoor de bodemstructuur lichter wordt. Door deze combinatie ontstaat een rijke, gezonde bodem met een goede biodiversiteit. Hierdoor haalt de plant voldoende voedingsstoffen en vocht uit de grond, wat resulteert in een gezond gewas met een hoge weerstand tegen ziekten en plagen.

Gezondere grond en vruchtbaarder

Organische meststoffen worden om twee redenen afgebroken. De eerste is het verbeteren van de kernstructuur van de bodem. De tweede is om het vermogen om water en belangrijke voedingsstoffen voor een langere periode vast te houden te vergroten. Regelmatig en juist gebruik van deze natuurlijke meststoffen kan na verloop van tijd leiden tot gezonde en sterkere gewassen. Bovendien bevatten organische meststoffen, in tegenstelling tot synthetische meststoffen die alleen primaire voedingsstoffen aan het gewas leveren, ook voldoende micronutriënten zoals calcium, magnesium, zink, zwavel en koper. Vergeet niet op het moment dat je de moestuintjes verzorgd hebt met meststoffen over te plaatsen naar kweekkasten of kweektenten.

Langere beschikbaarheid

Een ander voordeel van organische meststoffen is dat de nutriënten (stikstof, fosfor en kalium) geleidelijke worden aangevoerd in vergelijking met kunstmeststoffen. Organische meststoffen leveren namelijk pas voedingsstoffen als bacteriën de mestkorrels afbreken. Een langere beschikbaarheid van de voedingsstoffen is hiervan het gevolg, wat een lager risico op uitspoeling en verbranding van de wortels met zich meebrengt (kan gebeuren bij overmatig gebruik van kunstmest).

Milieuvriendelijk

Organische meststoffen zijn minder geconcentreerd dan synthetische meststoffen en daardoor veel veiliger in gebruik. Organische meststoffen zijn ecologisch, milieuvriendelijk en niet-toxisch van aard, waardoor ze de beste meststoffen zijn voor planten en gewassen in de glastuinbouw. Regelmatig gebruik leidt niet tot vervuiling en draagt bij aan een betere toekomst.

Makkelijk te gebruiken

Naast onschadelijk zijn organische meststoffen ook nog eens uiterst gebruiksvriendelijk. Je hoeft dus geen beschermende kleding of gadgets te gebruiken voor deze natuurlijke producten.