Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Zwarte vs bruine schoenen: wanneer draag je welke kleur?

Zwarte vs bruine schoenen: wanneer draag je welke kleur?

Sharing is caring

Vind je het moeilijk om te beslissen welke kleur geklede schoenen je wanneer draagt? Is er een beter gekleurde schoen om voor een bepaalde gelegenheid te dragen? Geklede schoenen in zwart en bruin zijn de meest populaire keuzes. De meeste mensen hebben beide opties in hun kast staan. Maar ze komen er nog steeds niet uit welke kleur overhemd of broek het beste past bij zwarte of bruine schoenen. Er zijn bepaalde harde en snelle regels voor het kiezen tussen zwarte en bruine schoenen. Vaak heeft het ook gewoon te maken met voorkeur.

Het dragen van bruine schoenen

Een goed paar bruine schoenen moet in je kast staan als je graag stijlen mengt en matcht. Het juiste marineblauwe pak gematcht met een paar prachtige bruine oxford wingtips straalt zelfvertrouwen uit. Bruin kan geclassificeerd worden als alles van donker chocolade tot licht tan zoals de Magnanni schoenen. Het hangt echt gewoon af van de tint die je kiest en je schoenen kunnen zich zeer goed aanpassen. Bruine schoenen passen goed bij bijna elke kleur pak, vooral bij navy, grijs en blauw. Je zou lichtere tinten op de schoen kunnen paren aan donkerder kleuren in het pak. Dit verhoogt het kleurcontrast tussen je bruine schoenen en de kleur van je pak. Het biedt echt veel meer mogelijkheden dan zwarte schoenen. Het past goed bij allerlei soorten broeken en overhemdstoffen. Dan zijn er schoenen zoals de verbazingwekkende bruin leren en blauw suède tweekleurige brogues. 

Zwarte schoenen dragen

Zwarte schoenen missen de aanpasbaarheid van bruine schoenen, maar ze maken het goed in termen van klasse en stijl. Zwarte pakken zien er geweldig uit met zwarte schoenen en maken een statement van netheid. Dit is vooral effectief voor het bijwonen van formele bijeenkomsten. Het is ook een ongeschreven regel om zwarte schoenen te dragen als je een zwarte smoking draagt. Dit wil niet zeggen dat zwarte schoenen niet gedragen kunnen worden bij een meer casual gelegenheid. Het is ook een goed idee om je horloge te combineren met je schoenen en riem.