Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Juridische dienstverlening / Ook in Hengelo zijn er diverse mediators beschikbaar om te ondersteunen bij een echtscheiding!

Ook in Hengelo zijn er diverse mediators beschikbaar om te ondersteunen bij een echtscheiding!

Sharing is caring

Een scheiding aanvragen is een periode in het leven van mensen waar een hoop emoties bij komen kijken. Het is daardoor niet altijd mogelijk goed na te denken over de beslissingen die genomen moeten worden en de eventuele gevolgen van de keuzes die dan gemaakt worden. Op dat moment is het handig om een mediator in te schakelen welke kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. We gaan aan je vertellen waarom een mediator tijdens scheiding de ideale manier kan zijn om een scheiding soepeler en makkelijker te laten verlopen en dan ook zonder tussenkomst van een advocaat of de rechter.

Ook in Hengelo zijn er diverse mediators beschikbaar om te ondersteunen bij een echtscheiding

Een mediator is een soort tussenpersoon welke plaats neemt tussen de beide partijen. Deze gaat met beide partners in gesprek en luistert naar hun verhaal. Op die manier is het voor beide partijen mogelijk om te vertellen wat hun dwars zit en wat hun verwachting is bij de scheiding en de plannen die erna komen. Vervolgens is het zo dat de mediator ook met beide partners tegelijk in gesprek gaat. Op die manier kunnen zij zich uitspreken wat betreft de problemen die er eventueel zijn, maar ook wat beide partijen verwachten van de scheiding. De mediator zal dit gesprek leiden en ervoor zorgen dat beide partijen evenveel aan het woord zijn wat betreft hun problemen en verwachtingen. De mediator zal daarnaast zorgen voor een eerlijke verdeling en helpen bij het voorkomen van een vechtscheiding.

Waarom kiezen voor een mediator bij het scheiden

Maar waarom zou u kiezen voor een mediator? Allereerst omdat de mediator er voor beide personen is. Zo is er voor beide mensen iemand om op te bouwen en om tegen te praten. De persoon is onafhankelijk en kan daardoor het beste voor beide partijen willen zonder dat er eventuele andere gevoelens in het spel zijn. De mediator zal erbij helpen om een zo eerlijk mogelijke verdeling van bijvoorbeeld de spullen te maken. Ook kan je met de mediator afspraken maken wat betreft de koopwoning die wellicht in het spel is en natuurlijk de kinderen. Ook is het belangrijk om het contact met de ex-partner goed te houden. Niet alleen voor jouzelf, maar natuurlijk al helemaal wanneer er kinderen in het spel zijn. Een goede en normale relatie behouden is dan heel belangrijk, maar daarvoor is het wel belangrijk dat beide personen elkaar kunnen vertrouwen en alles uitgesproken is. Nog een voordeel is dat een mediator kan helpen bij het voorkomen van een scheiding waar advocaten en de rechtbank bij in het spel komen. Dit brengt namelijk nog veel meer spanningen met zich mee en ook dat wil je het liefst voorkomen. Door middel van een mediator scheiden zorgt dus voor een soepelere en fijnere scheiding. Dit maakt een periode die ontzettend emotioneel en stressvol is net een beetje makkelijker. Mocht je dus een mediator willen gebruiken voor de scheiding, neem dan gauw contact met de mediator op.